top of page
Logo Final-01.png
Untitled design (1).png

VALPOLICELLA SUPERIORE - 2004 - Valpolicella Classico DOC

Producător:Giuseppe Quintarelli

Regiune:Veneto

Țară:Italia

Volum sticlă:750ml

Tip:Sec

Culoare:Roșu

Alcool:15%

Potențial de învechire:10 - 20 ani

Strugure:Corvina, Corvinone, Rondinella

Recomandări gastronomice:barbeque, carpaccio, curcan, hamburger, paste, pizza, porc, risotto, sufleuri

Decantare:2h

Temperatură servire:15 - 18°C

Vizual

Rosu rubiniu, cu reflexii de granat.

Gustativ

Complex cu note tertiare clasice de piele, tutun, gudron si altele.

Olfactiv

Arome de cirese negre si fructe de padure cu note de condimente si menta.

Vinificare

Strugurii sunt presati imediat dupa cules. Dupa 3-4 zile de maceratie, fermentarea mustului se realizeaza cu ajutorul drojdiilor salbatice. In februarie, vinul trece prin metoda Ripasso - se transfera pe pielitele de Amarone pentru a doua fermentare, iar dupa finalizarea acesteia, este maturat in butoaie de stejar slavon timp de 7 ani inainte de imbuteliere.

bottom of page