top of page
Logo Final-01.png
Untitled design (1).png

VALPOLICELLA SUPERIORE - 2004 - Valpolicella Classico DOC

Producător:Giuseppe Quintarelli

​

Regiune:Veneto

​

Țară:Italia

​

Volum sticlă:750ml

​

Tip:Sec

​

Culoare:Roșu

Alcool:15%

​

PotenÈ›ial de învechire:10 - 20 ani

​

Strugure:Corvina, Corvinone, Rondinella

​

Recomandări gastronomice:barbeque, carpaccio, curcan, hamburger, paste, pizza, porc, risotto, sufleuri

​

Decantare:2h

​

Temperatură servire:15 - 18°C

Vizual

Rosu rubiniu, cu reflexii de granat.

​

Gustativ

Complex cu note tertiare clasice de piele, tutun, gudron si altele.

​

Olfactiv

Arome de cirese negre si fructe de padure cu note de condimente si menta.

​

Vinificare

Strugurii sunt presati imediat dupa cules. Dupa 3-4 zile de maceratie, fermentarea mustului se realizeaza cu ajutorul drojdiilor salbatice. In februarie, vinul trece prin metoda Ripasso - se transfera pe pielitele de Amarone pentru a doua fermentare, iar dupa finalizarea acesteia, este maturat in butoaie de stejar slavon timp de 7 ani inainte de imbuteliere.

bottom of page