.png)
VALPOLICELLA SUPERIORE - 2004 - Valpolicella Classico DOC
Producător:Giuseppe Quintarelli
​
Regiune:Veneto
​
Țară:Italia
​
Volum sticlă:750ml
​
Tip:Sec
​
Culoare:Roșu
Alcool:15%
​
PotenÈ›ial de învechire:10 - 20 ani
​
Strugure:Corvina, Corvinone, Rondinella
​
Recomandări gastronomice:barbeque, carpaccio, curcan, hamburger, paste, pizza, porc, risotto, sufleuri
​
Decantare:2h
​
Temperatură servire:15 - 18°C
Vizual
Rosu rubiniu, cu reflexii de granat.
​
Gustativ
Complex cu note tertiare clasice de piele, tutun, gudron si altele.
​
Olfactiv
Arome de cirese negre si fructe de padure cu note de condimente si menta.
​
Vinificare
Strugurii sunt presati imediat dupa cules. Dupa 3-4 zile de maceratie, fermentarea mustului se realizeaza cu ajutorul drojdiilor salbatice. In februarie, vinul trece prin metoda Ripasso - se transfera pe pielitele de Amarone pentru a doua fermentare, iar dupa finalizarea acesteia, este maturat in butoaie de stejar slavon timp de 7 ani inainte de imbuteliere.