VALPOLICELLA SUPERIORE - 2004 - Valpolicella Classico DOC
Producător:Giuseppe Quintarelli
Regiune:Veneto
Țară:Italia
Volum sticlă:750ml
Tip:Sec
Culoare:Roșu
Alcool:15%
Potențial de învechire:10 - 20 ani
Strugure:Corvina, Corvinone, Rondinella
Recomandări gastronomice:barbeque, carpaccio, curcan, hamburger, paste, pizza, porc, risotto, sufleuri
Decantare:2h
Temperatură servire:15 - 18°C
Vizual
Rosu rubiniu, cu reflexii de granat.
Gustativ
Complex cu note tertiare clasice de piele, tutun, gudron si altele.
Olfactiv
Arome de cirese negre si fructe de padure cu note de condimente si menta.
Vinificare
Strugurii sunt presati imediat dupa cules. Dupa 3-4 zile de maceratie, fermentarea mustului se realizeaza cu ajutorul drojdiilor salbatice. In februarie, vinul trece prin metoda Ripasso - se transfera pe pielitele de Amarone pentru a doua fermentare, iar dupa finalizarea acesteia, este maturat in butoaie de stejar slavon timp de 7 ani inainte de imbuteliere.