top of page
Rosso di Montalcino - 2014 - DOC
Producător: Col d'Orcia
​
Regiune: Toscana
​
Țară: Italia
​
Volum sticlă: 750ml
​
Tip: Sec
​
Culoare: Roșu
Alcool: 14%
​
PotenÈ›ial de învechire: 4 - 8 ani
​
Strugure: Sangiovese
​
Recomandări gastronomice: antipasti, barbeque, charcuterie, hamburger, mezze, salamuri proaspete
​
Decantare: 0.5h
​
Temperatură servire:15 - 18°C
Vizual
Rosu rubiniu, cu reflexii violacee.
​
Gustativ
Taninuri delicate, cu final lung si fructat.
​
Olfactiv
Amplu si complex, cu note de fructe rosii si arome placute, tipice invechirii in stejar.
​
Vinificare
Fermentare in contact cu strugurii pentru 10-12 zile in cuve de inox la temperaturi de maxim 28°C (150 hl). Maturare in butoaie de stejar slavon (25-75 hl) si in "barriques" pentru 12 luni, urmata invechire in sticla.
bottom of page