top of page
Logo Final-01.png
Untitled design (1).png

Rosso di Montalcino - 2014 - DOC

Producător: Col d'Orcia

Regiune: Toscana

Țară: Italia

Volum sticlă: 750ml

Tip: Sec

Culoare: Roșu

Alcool: 14%

Potențial de învechire: 4 - 8 ani

Strugure: Sangiovese

Recomandări gastronomice: antipasti, barbeque, charcuterie, hamburger, mezze, salamuri proaspete

Decantare: 0.5h

Temperatură servire:15 - 18°C

Vizual

Rosu rubiniu, cu reflexii violacee.

Gustativ

Taninuri delicate, cu final lung si fructat.

Olfactiv

Amplu si complex, cu note de fructe rosii si arome placute, tipice invechirii in stejar.

Vinificare

Fermentare in contact cu strugurii pentru 10-12 zile in cuve de inox la temperaturi de maxim 28°C (150 hl). Maturare in butoaie de stejar slavon (25-75 hl) si in "barriques" pentru 12 luni, urmata invechire in sticla.

bottom of page