top of page
Logo Final-01.png
Untitled design (1).png

Rosso di Montalcino - 2014 - DOC

Producător: Col d'Orcia

​

Regiune: Toscana

​

Èšară: Italia

​

Volum sticlă: 750ml

​

Tip: Sec

​

Culoare: Roșu

Alcool: 14%

​

PotenÈ›ial de învechire: 4 - 8 ani

​

Strugure: Sangiovese

​

Recomandări gastronomice: antipasti, barbeque, charcuterie, hamburger, mezze, salamuri proaspete

​

Decantare: 0.5h

​

Temperatură servire:15 - 18°C

Vizual

Rosu rubiniu, cu reflexii violacee.

​

Gustativ

Taninuri delicate, cu final lung si fructat.

​

Olfactiv

Amplu si complex, cu note de fructe rosii si arome placute, tipice invechirii in stejar.

​

Vinificare

Fermentare in contact cu strugurii pentru 10-12 zile in cuve de inox la temperaturi de maxim 28°C (150 hl). Maturare in butoaie de stejar slavon (25-75 hl) si in "barriques" pentru 12 luni, urmata invechire in sticla.

bottom of page