top of page
Rosso di Montalcino - 2014 - DOC
Producător: Col d'Orcia
Regiune: Toscana
Țară: Italia
Volum sticlă: 750ml
Tip: Sec
Culoare: Roșu
Alcool: 14%
Potențial de învechire: 4 - 8 ani
Strugure: Sangiovese
Recomandări gastronomice: antipasti, barbeque, charcuterie, hamburger, mezze, salamuri proaspete
Decantare: 0.5h
Temperatură servire:15 - 18°C
Vizual
Rosu rubiniu, cu reflexii violacee.
Gustativ
Taninuri delicate, cu final lung si fructat.
Olfactiv
Amplu si complex, cu note de fructe rosii si arome placute, tipice invechirii in stejar.
Vinificare
Fermentare in contact cu strugurii pentru 10-12 zile in cuve de inox la temperaturi de maxim 28°C (150 hl). Maturare in butoaie de stejar slavon (25-75 hl) si in "barriques" pentru 12 luni, urmata invechire in sticla.
bottom of page